Sunde forældre – sunde børn: Det starter derhjemme

Kvitte cigaretter

Dine børn gør, hvad du gør. De gør ikke altid det, du siger. Til gengæld kan du godt regne med, at de gør, som du gør. Hvis du vil have dem til noget bestemt, skal du altså bare selv gøre det.

Du vil selvfølgelig gerne have, at dine børn lever sundt. Derfor skal du selv leve sundt. Du skal lære dem det ved at vise dem det. De skal se dig spise sundt, motionere og kvitte cigaretterne.

E-cigaret til rygestop

Kvit cigaretterne

Ryger du, så er det en god idé at holde op med det. Det er slet ikke sundt at ryge, og det er ikke bare indirekte, men også direkte usundt for dine børn. De bliver også udsat for røgen. Så lad dem slippe for det, og lær dem, at de ikke skal ryge.

Det bedste er selvfølgelig, hvis dine børn aldrig ser dig ryge. Så får de måske ikke selv lyst til at begynde. Men er du begyndt, så vil det være en god idé at stoppe. Og lad endelig dine børn se, at du stopper.

Læg en indsats i det at holde op med at ryge. Du lægger den for dine børn. De ser nemlig, at du prøver at blive sundere. Du kan forklare dem, at det er svært, men at det er vigtigt. Hvis de ser, at du kæmper med det, så oplever de bare, hvor vigtigt det er.

Brug hjælpemidler

Det er aldrig nemt at holde op med at ryge. Det kræver virkelig noget af dig. Heldigvis er der flere hjælpemidler, du kan bruge. Prøv fx at starte med at skifte over til en SMOK e-cigaret. Med en e-cigaret fjerner du de mange skadelige stoffer, der er i tobak. Det er et godt første skridt.

Det smarte ved e-cigaretter er, at du kan bibeholde din vane med at have noget i munden. Samtidig kan du undgå mange skadelige stoffer og langsomt trappe ned på nikotinindholdet. En SMOK kan altså hjælpe dig til et nemmere rygestop. Det vil tage noget tid, men du vil med det samme blive sundere. Når du dropper tobakken, dropper du også alle dens skadelige stoffer.