Når karrieren skal gå som en leg

Hvem drømmer ikke om at skabe sig et arbejdsliv, der er så underholdende, spændende og udfordrende, at det af og til kan føles som en leg? Ved at vælge et job i den maritime branche, får du muligheden for netop dette. Med en uddannelse der giver dig både løn under uddannelse og chancen for at tage et kortere eller længere udlandsophold, inden du er færdiguddannet, så er stilen lagt for et spændende arbejdsliv indenfor den blå verden af skibsrederier, havne og international handel.

Handel på et internationalt niveau

Det lyder måske ikke særligt spændende, når det remses op, at man i den maritime branche arbejder med f.eks. færger og havne. Men det betyder ikke just, at du ender med at stå på bildækket og arrangere trafik eller guide bilister ombord på indenrigsfærgen mellem Sjællands Odde og Aarhus, hvis du vælger et job indenfor det maritime. Selvom det ikke nødvendigvis lyder af meget, så er der nemlig masser af muligheder for at gøre en reel karriere i den blå verden af søfart og skibstransport. Der er mange forskellige uddannelsesveje, som du kan gå. Men vælger du f.eks. at blive bunker trader, så vil du rent faktisk opnå kompetencer til at handle med store virksomheder på et internationalt niveau.

Hvad laver en bunker trader?

Men hvad skal man foretage sig, når man arbejder som bunker trader, tænker du nok. Og det er ganske forståeligt. For står man udenfor branchen og kigger ind, så er det en verden helt for sig selv, der tårner sig op foran en. Men en bunker trader arbejder i alt sin enkelthed med at forhandle priser på bunkerolie. Jobbet består i at anskaffe store kunder indenfor verdens forskellige rederier samt at forhandle de allerbedste priser hjem på bunkerolie. Har jobbet ikke allerede vakt din interesse og spekulerer du stadig over, hvad den såkaldte bunkerolie er for noget, så kan det nævnes, at bunkerolie slet og ret er det brændstof, som skibe benytter, når de skal sejle. Det er altså en stor handelsvare, som de maritime virksomheder altid vil have brug for. Som bunker trader er jobmulighederne derfor mange. Og selvom verdens øvrige brancher går både op og ned, så vil handelsskibe, fragtskibe og turistfærger altid have brug for brændstof. Det er altså ikke lige et job, der sådan lige mister sin relevans eller eksistensberettigelse.

Løn under uddannelse

Står du enten overfor at skulle vælge, hvilken uddannelse du gerne vil tage? Eller har du fået mod på et karriereskifte? Så er det ganske overkommeligt at gå i gang med en maritim uddannelse. Med kun ganske få skoleophold, kort uddannelsestid og løn under uddannelse føler man næsten med det samme, at man allerede er i gang med at gøre karriere.