Skal køkkennet opgraderes? Tør du udfordre dig selv til at blive en bedre kok?

Det er svært at forbedre sine kokkefærdigheder i en stresset hverdag. For hvem har lige tid til at bage, kokkerer eller ryge sin egen laks, når der også er arbejde og børn at se til. 

Det er der ikke mange, som har. Derfor bliver din hjemmestrikkede kokkeuddannelse ofte udført på weekends praksis, og det er som sådan også helt fint. 

Men med nogle små tricks kan du måske og blive en bedre hverdagskok. En hverdagskok, der ikke behøver alle mulige opskrifter og de samme råvarer, men som bare laver mad af det, der er tilgængeligt i køleskabet.

Prøv med nyt udstyr

Først er det weekends- og overskudskokken, der får et fif. For når du har tid, er det selvfølgelig sjovere at prøve sig ad med en svær og kompliceret ret, så du udvider din horisont, og nemmere kan lave noget tilsvarende i hverdagen. 

Eller det kunne være pålæg og bagværk, der blev lavet i weekend, som I kan få glæde af i hverdagene. En hjemmelavet rullepølse er utrolig lækker, som surdejsbrød og måske en røget laks. 

For har du prøvet kræfter med en rygeovn. Har du prøvet at ryge pålæg, ryge grøntsager eller ryge friskfangede fisk. Det er måske for meget at kræve, at du fanger din egen laks først, selvom det er sjovest med selvfangede fisk.

Det kan dog have lange udsigter, så måske er det nemmere bare at købe en lækker fisk hos din lokale fiskehandler. Så kan du prøve kræfter med en varmrøget laks.

Det kunne også være rejer, torsk, kulmule, muslinger. Når du tør lege med maden, tør bevæge dig ud på nyt farvand så at sige, så bliver du en bedre kok. 

Nysgerrigheden sparker din kokkeerfaring i den rigtige retning. Det samme gør det vegetariske køkken med dets udfordringer og nye madlavningsteknikker. 

Køb råvarer uden nogen opskrift 

Hvis weekenden er moderskibet for din kokkeerfaring, så er hverdagen den daglige praksis. Det er der, hvor din erfaringer skal sættes til livs. 

Det er her, du ryger en den makrel, som dine børn har fanget, uden besvær. Det er her, du laver en vegetarret på 30 minutter, der sparker benene væk under fødderne på hele husstanden. 

Og det er her, du lærer at bruge din kunnen, nysgerrighed og erfaring med fornuft. For I har alle sammen travl i hverdagen, og det kunne da være lækkert med noget god mad. 

Så selv med et køleskab fyldt med en masse råvarer, du ikke lige er helt tryg ved, får du tryllet noget lækkert frem. Der er ikke plads til de helt store armbevægelser i hverdagens madlavning. 

Der er plads til god og nærende mad, så det kan du udfordre sig med, når du skal lave mad i hverdagen.

kød

Udfordre dig selv med varme og kolde retter

Så lærer du selvfølgelig også en hel del ikke bare ved nyt udstyr, men ved at udforske nye retter. Det kunne være det vegetariske køkken. 

Det kunne også være at prøve kræfter med bagværk, hvis du ikke så ofte begår dig der. Det kunne være salater, hvis du ikke er helt tryg der. 

Generelt er kolde retter overset for den trænede hjemmekok, hvilket er utrolig ærgerligt. Forretten er ofte den største glæde, når restauranten byder til bords. 

Så udfordre konstant dig selv i med dine kokkefærdigheder, det er sådan du bliver en den bedste hjemmekok.